• Наші кращі пропозиції для вас і ваших друзів!

  • Детальніше
  • Безкоштовна доставка по Києву при замовленні від 2 000 гривень.

  • Детальніше
показати
Зворотний дзвінок
0
За вашим запитом нічого не знайдено. Спробуйте уточнити запит

Як встановити інсталяцію для унітазу своїми руками

зміст

  1. Інсталяція - що це таке
  2. Які бувають види інсталяційних систем
  3. Комплектація системи інсталяції
  4. Критерії вибору системи інсталяції
  5. Вибір места установки інсталяції для унітазу
  6. Основні способи установки інсталяцій для унітазу
  7. Де купити інсталяцію для унітазу

Сьогодні під час проведення ремонту в санвузлах багато власників віддають перевагу підвісному обладнання. З його допомогою можна заховати розв'язку труб і вузли підключення, а також це прекрасне рішення для раціонального планування простору. Але вибрати сучасну систему - це одне, важливо ще знати, як правильно встановити інсталяцію для унітазу, щоб згодом не створити проблем своєї сім'ї і сусідам.



Інсталяція - що це таке

Інсталяція для унітазу: що це таке, і чим вона відрізняється від звичайної моделі? Дане питання задають власники квартир, плануючи ремонт у санвузлі. Сучасна система являє собою блок або раму, на яких кріпиться підвісний унітаз. Сантехоборудованіє НЕ монтують до підлоги, завдяки цьому в місцях кріплення не скупчується грязь, і прибирання складнощів не викликає.


Перед тим, як встановити інсталяцію для унітазу, важливо ознайомитися зі структурою. Підвісна бачок кріпиться до системи і закривається декоративною панеллю, часто виконаної з гіпсокартону, який можна задекорувати плиткою, мозаїкою або іншими оздоблювальними матеріалами. Зовні в полі видимості залишається тільки рамка з кнопкою. Вона легко знімається для проведення ремонту або обслуговування обладнання.

Які бувають види інсталяційних систем

Сьогодні виробники випускають два види сучасних інсталяційних систем для унітазу:

  • Блокова - це проста і недорога система. Її встановлюють тільки на несучі стінові поверхні. Тут потрібно, попередня підготовка невеликої ніші для розміщення бачка і вузлів підключення до трубної розв'язки. Завдяки цьому можна заощадити корисний простір малогабаритного санвузла.
  • Рамкова - передбачає установку устаткування на тонких стінових перегородках, в тому числі і зведених з гіпсокартону. Це більш складний монтаж, але і самий надійний. Кріплення системи проводиться анкерами до стіновий поверхні і до підлоги.

Установка надійно утримує раму разом з сантехнічним модулем. Додатково рамкова система закривається декоративною панеллю з наступною обробкою плиткою або мозаїкою.

  • Параметри блокових конструкцій стандартні: Ш * Г * В - 500 * 150 * 100 мм.
  • Параметри рамкових систем варіюються в межах: Ш * Г * В - 500/600 * 150/300 * 800/1400 мм. Комфортна висота регулюється ніжками.

Велика перевага інсталяції у вигляді рамки - це можливість закріпити підвісний унітаз на більш зручною для всієї родини висоті. Крім того, систему можна встановити в будь-якому приміщенні нестандартного планування, в тому числі і в кутку з максимальним збереженням корисної площі.


Відзначимо ще кілька позитивних моментів інсталяцій:

  • Відмінна шумоізоляція , господарі ніколи не почують шум від наповнення або зливу бачка, оскільки він встановлений за панеллю або в ніші
  • Всі комунікації і вузлові з'єднання приховані , завдяки цьому інтер'єр санвузла або ванної кімнати набуває більш естетичний і акуратний вигляд.
  • Економія корисної площі , особливо це актуально для нестандартних планувань і малогабаритних кімнат.

Комплектація системи інсталяції

Перед установкою конструкції слід розібратися, що входить в стандартну комплектацію. Блокова система - це готовий варіант, все елементи вже стоять на своїх місцях.

Рамкова інсталяція складається з декількох елементів і вузлів, які вимагають складання перед монтажем:

  • Основа системи - міцна сталева рама.
  • Висувні кронштейни. Це обов'язковий елемент для монтажу установки до підлоги або попередньо підготовленій підставі, а також з їх допомогою регулюють висоту системи.
  • Кріплення та елементи для шумоізоляції.
  • Змивний бачок.
  • Перехідник для врізки в каналізацію.
  • Панель із пластику з кнопкою змиву.

Панель виконує роль і інвентаризаційного люка, за допомогою якого можна провести ремонтні роботи або періодичне техобслуговування системи. Кілька слів потрібно сказати і про кнопку: одинарна клавіша зливає воду з бачка одним натисканням, подвійна витрачає її більш економно.

Сьогодні в торговельній мережі можна зустріти інноваційні системи інсталяції з безконтактними консолями замість звичних кнопок зливу. Це абсолютно самостійні пристрої, які не потребують участі людини в управлінні. Панелі оснащені інфрачервоними датчиками, вони більш чутливі і реагують навіть на найменший рух або на певні перешкоди.


Критерії вибору системи інсталяції

Купівля системи інсталяції - це важливий і відповідальний справа, яка потребує серйозного підходу. Адже якщо щось в процесі експлуатації вийде з ладу, для ремонту доведеться демонтувати частину системи і обробки, це загрожує додатковими фінансовими вкладеннями.

При виборі системи потрібно обов'язково приділити основну увагу таким критеріям:

  • Де буде встановлена ​​система, відповідно, знадобиться попередньо робити нішу в стіні або буде потрібно зашивати обладнання фальш-панеллю.
  • Метод кріплення інсталяції: до стіни за допомогою болтів і шпильок або додатково до підлоги. У першому випадку основне навантаження йде на перестенок, другий надійніше, оскільки посилена нижня частина системи. Такий варіант найчастіше застосовують для перегородок з гіпсокартону.
  • Місце установки, для монтажу кутовий системи випускають рами трикутної форми. Це прекрасне рішення для малогабаритних і вузьких приміщень.
  • Правильно підібрана система зливу дозволяє економно витрачати воду. Обсяг стандартного змиву - до 9 л, наявність подвійного клавіші або примусової зупинки витрачає всього 4 л за один раз.
  • Комплектація системи. Іноді чаша унітазу продається окремо, тому потрібно підібрати обладнання таким чином, щоб всі розміри установки підійшли один до одного. Простіше купувати інсталяцію в повній комплектації.

При виборі системи інсталяції не потрібно забувати про дизайн і формі зовнішнього обладнання. Сьогодні на ринку представлений величезний асортимент підвісної сантехніки, підібрати яку можна під будь-який інтер'єр.

Вибір місця установки інсталяції для унітазу

Перед вибором системи підвісного обладнання слід врахувати всі особливості інсталяції для унітазу. Наприклад, блочну конструкцію можна монтувати тільки в ніші несучих стін, рамкова надає більш широкий вибір розміщення, в тому числі і кутовий.

Важливо не тільки правильно вибрати, але і вирішити, де саме буде встановлена ​​інсталяція для унітазу. Якщо приміщення невелике, система повинна бути розміщена таким чином, щоб не заважати природному проходу. Для просторих кімнат можна вибирати будь-яке розташування, відповідне загальному плануванні і решті обладнанню.

Професіонали радять, перед тим, як вибрати інсталяцію для унітазу, визначити розташування труб каналізації і водопроводу. Ідеальною буде установка нового устаткування на тому ж місці, де стояв старий прилад, оскільки вся розводка до нього вже підведена. Це істотно полегшить і прискорить процес монтажу.

Для стандартних санвузлів вдалішим буде розміщення інсталяції для унітазів напроти дверей на дальній стіні. Як правило, саме там проходять всі комунікації. У просторій ванній кімнаті слід розмістити підвісне обладнання якомога ближче до стояка, щоб не довелося тягнути труби по всьому приміщенню.



Основні способи установки інсталяцій для унітазу

Установка інсталяції для унітазу залежить від виду санітарно-технічного обладнання.

Монтаж блокової конструкції

Розглянемо поетапно, як кріпиться інсталяція для унітазу блочного типу:

  1. Маркером зробити розмітку точок установки системи. У невеликому санвузлі слід прив'язуватися до центральної осі кімнати, в просторому приміщенні - до осі зливу.
  2. Виконати розмітку системи по висоті і відзначити точки кріплення дюбелів. Всі необхідні розміри вказані в поданій до обладнання інструкції. Наприклад, якщо ширина установки становить 600 мм, від осі в обидві сторони слід відступити по 300 мм. Просвердлити отвори і забити в них дюбеля.
  3. Підключити зливний бачок до водопроводу.
  4. Встановити штифти в попередньо пророблені отвори. Після завершення монтажу закріпити чашу.
  5. Зафіксувати за допомогою хомутів шланги зливу.

Монтаж рамкової конструкції

Рамкова система інсталяції для унітазів монтується трохи інакше:

  1. Зібрати каркас і закріпити на нього зливний бачок. В результаті вийде конструкція, висота якої може досягати 1400 мм, ширина залежить від конкретної моделі. Такі системи здатні витримати вагу до 450 кг.
  2. Кріплення бачка зливу проводиться наступним чином:
    - оптимальна відстань кнопки від статі - 100 мм;
    - відстань до верхньої межі чаші - до 450 мм;
    - відстань до виходу в каналізацію - до 250 мм;
    - зазор від рами до бачка повинен становити близько двадцяти міліметрів.
  3. Монтаж зібраної конструкції з дотриманням чіткої горизонтальності ліній. Кріплення проводиться до стіни і при необхідності до підлоги у відповідність з обраною моделлю. Горизонтальні лінії перевіряються рівнем, коригування вертикальних виконується регулювальними гвинтами.
  4. Підвести водопровід до зливного бачка.
  5. Встановити фальш-панель або короб з гіпсокартону, вирізати всі отвори і укласти плитку.
  6. Перевірити працездатність системи.
  7. Якщо протікання за цей перiод вiдсутнi і плитковий

Правильно змонтовані кращі інсталяції для унітазів перевірених компаній прослужать не менше десяти років, при належному догляді цей термін буде збільшений в два рази.

Де купити інсталяцію для унітазу

Якщо після прочитання цієї статті ви вирішили що вам потрібна інсталяція для унітазу , купити Ви її зможете на нашому сайті, попередньо підібравши її по потрібним Вам критеріям. У магазині представлений великий вибір інсталяцій для унітазу з детальними характеристиками, кресленнями і відео інструкціями по установці.

Товари з цієї статті

Інсталяція для унітазу Geberit Duofix 111.370.00.5
gift

Ця інсталяція для тих, хто не любить, коли залишаються сліди пальців на дзеркалі.


Кл цієї інсталяції має спеціальне покриття, яке не залишає на собі сліди від пальців.


PS Це покриття не змивається миючими засобами!

Інсталяція Grohe Rapid SL 38878BR0 із захистом від слідів пальців
Інсталяція для унітазу Geberit Duofix 111.300.00.5
інсталяція grohe rapid sl 38721001 для унітазу
інсталяція grohe rapid sl 38772001 для унітазу