• Наші кращі пропозиції для вас і ваших друзів!

  • Детальніше
  • Безкоштовна доставка по Києву при замовленні від 2 000 гривень.

  • Детальніше
показати
Зворотний дзвінок
0
За вашим запитом нічого не знайдено. Спробуйте уточнити запит

Ванна кімната в стилі лофт 100+ Ідей дизайну

Ванна в стилі лофт: індустріальний стиль в реаліях сучасних приміщень

  1. Особливості стилю лофт в ванній
  2. Переваги використання лофт-обробки
  3. Маленька ванна кімната в стилі лофт
  4. Характерні елементи стилю лофт в інтер'єрі
  5. Принципи організації простору ванної в лофт-стилі

Трохи грубий, незвичайний стиль лофт впевнено «оселився» в квартирах і будинках. На перший погляд він може здатися некомфортним, а тому недоречним для житлового приміщення. Але є в ньому щось таке, що змушує полюбити його і використовувати для оформлення власної квартири.


Нетипова оформлення з цегляною кладкою і великою кількістю металу в будинку сьогодні перестало бути рідкістю і вже нікого не дивує. Чи не здасться дивною і ванна в стилі лофт. Тим більше що цей напрямок в дизайні останнім часом ставиться до вибору богемного середовища. А вона часто диктує правила створення модних інтер'єрів.


Як з'являються сучасні модні напрями?

Стиль лофт з'явився не так давно - вперше про нього заговорили в середині минулого століття. Напрямок виникло завдяки збігу обставин, коли довелося адаптувати індустріальні площі під студії, магазини і ресторани.

Дизайнери і відзначили, що при правильному підході не потрібні складні ремонти і дорогі обробки. Можна успішно фантазувати навколо того, що є. Плодом сміливих ідей і незвичайних фантазій став лофт - сучасний стиль з індустріальним характером.

Батьківщиною дизайнерського напрямку вважають Нью-Йорк. Саме там в середині 20 століття відзначені перші спроби адаптації виробничих площ під богемні салони і модні ресторани. У цей період спостерігається зростання цін на оренду приміщень, що змусило промисловців шукати будівлі на околиці міста.


Вивільнені приміщення пустували недовго. Дизайнери вміло використовували залишки інтер'єрів для реалізації нових ідей. І вони «вистрілили»!


Особливості стилю лофт в ванній

Ванна кімната в стилі лофт - ідеальне рішення для сміливих і неординарних особистостей. Цей напрямок дизайну повно контрастів. Воно суперечливо і часом дуже несподівано. Адже при створенні лофт-дизайну з'єднуються непоєднувані речі.

Дізнатися промисловий стиль легко, у нього є характерні особливості:

  • Просторі площі;
  • Велика кількість сірих і цегляних відтінків;
  • Необроблені матеріали, ефект занедбаності і потертості;
  • Елементи, які більше підходять для промислових приміщень;
  • Інтенсивний світло;
  • Контрастна оздоблення.

Іноді здається, що ванна кімната стиль лофт підтримувати не може, адже в сірих цегляних стінах без натяку на домашній затишок зовсім не вдається розслабитися. Але це вигадки!

Продуманий інтер'єр має прекрасну атмосферу. Та й відчуття комфорту у кожної людини своє. Не всім зручно в пудровий-рожевих просторах з великою кількістю текстилю і м'яких іграшок.

Переваги використання лофт-обробки

Якщо правильно продумати стиль лофт, ванна кімната заграє новими фарбами. У цього дизайнерського напрямку багато переваг, про які часто забувають:

  • Новий, цікавий погляд на дизайн інтер'єру, який довго не набридає.
  • Можливість реалізовувати незвичайні творчі ідеї, створювати щось оригінальне і неповторне.
  • Невеликі фінансові вкладення.
  • Можна не маскувати комунікації, а використовувати їх в якості додаткової обробки інтер'єру.
  • Можливість використовувати різні матеріали, що позбавляє від необхідності підбирати всю нові меблі і сантехніку.

Іноді індустріальний стиль обробки приміщення дійсно дозволяє заощадити. Він не вимагає застосування тільки ексклюзивних дорогих матеріалів, а спритні дизайнери успішно додають в простір підручні засоби.

Але навіть створена на швидку руку ванна в стилі лофт фото матиме вигідне. Приміщення виглядає органічно і не дешево, що також є великою перевагою сучасного напрямку.


Маленька ванна кімната в стилі лофт

При створенні лофт ванна кімната повинна бути просторою. Саме великі площі характерні для цього дизайнерського напрямку.

У великому приміщенні сіро-коричневі фарби не будуть обтяжувати, тиснути на психіку. А в крихітній кімнаті можливий ефект замкнутого сірого простору, де відчуваєш себе абсолютно некомфортно і хочеться скоріше вийти назовні.

Проблема в тому, що більшість санвузлів в квартирах і будинках не радують простором. Але це не означає, що стиль лофт ванна з невеликою площею мати не може. Вміле оформлення кімнати, грамотний світло, правильний вибір відтінків дозволять нівелювати неприємні відчуття замкнутого простору.

Для створення комфортного інтер'єру з індустріальним характером при обмеженій площі приміщення потрібно просто слідувати порадам досвідчених дизайнерів:

Ефективна система освітлення

Сучасний вибір освітлювальних приладів дозволяє обігравати за допомогою освітлення інтер'єр приміщення. Правильний світло сприяє візуальному збільшенню простору.

світлі тони

Білий і кремовий колір в стилі лофт недоречні, але можна вибирати світлі відтінки сірого або додавати бежевий. Вони не обтяжують простір, допоможуть уникнути ефекту відсутності повітря, який характерний для інтер'єрів в темних тонах.

Класична сантехніка

Вона додасть інтер'єру свіжість і легкість, адже ванна кімната неможлива без сантехніки. А звичний колір ванни і унітазу - це білий.

Не потрібно переживати, що білосніжна сантехніка не впишеться в концепцію простору з цегляними стінами і комунікаціями. Стиль передбачає контрасти і поєднання невідповідних речей, так що блискучі поверхні ванни будуть цілком органічні серед матових сірих стін і цегляної кладки.

Маленька ванна в стилі лофт може виглядати чудово, якщо оформлення цього приміщення довірити професійному дизайнерові.

Але з якою б часткою недбалості не в змозі запропонувати інтер'єр, важливо пам'ятати про те, що центром цього приміщення є сантехніка. Вона повинна бути максимально функціональною і якісною.


Характерні елементи стилю лофт в інтер'єрі

Який представляється ванна кімната лофт стиль? У кожного вона різна - сіра або червона, з купою металевих елементів або з елементами оздоблення цеглою. Напрямок в дизайні, що народилося в центрі американського мегаполісу, багатогранно, а тому ще більш привабливо.

Кімнати, оформлені в такому стилі, можуть бути зовсім несхожими один на одного ні за кольором, ні по світу, ні за характером. Але є серед варіантів обробки ті, які характерні саме для цього дизайнерського напрямку:

Цегляна кладка

Одне з основних рішень, яке можна вважати «візитною карткою» стилю. Раніше така обробка діставалася «у спадок» зі стінами індустріальних приміщень. Її місцями ушляхетнювали, а місцями залишали як є.

Зараз ефект цегляної кладки створюють не тільки з цегли. Для санвузлів часто використовують керамічну плитку, яка точно імітує різноманітні цеглинки. Виглядає реалістично і вигідно.

Необроблені бетонні поверхні

Ще один «презент» промислових приміщень, який став необхідністю. На зорі народження стилю стіни з бетону були натуральними, бо не вистачало коштів і сил для їх повноцінної обробки. Зараз такий ефект імітують.

чавунна сантехніка

Метал, зокрема, чавун виглядає в індустріальному приміщенні природно і органічно. Ванна лофт з таким оформленням виглядає розкішно, адже ефектна сантехніка додає шарму. Правда, вартість подібних елементів не всім по кишені, так що дозволити собі подібні деталі можуть не всі.

Велика кількість металевих елементів

Рушникосушки, гачки, вішалки, полиці, стоки та інші елементи повинні бути з металу. Індустріальні приміщення не містили пластиковий декор, тому і для стилю лофт вони не характерні.

Світильники у вигляді ліхтарів, прожекторів.

Можна використовувати просто лампочки без абажурів. Помпезність, текстиль, елегантні світильники виглядають в такому інтер'єрі зайвими. А ось неоформлений освітлювальний прилад буде до речі.

Якщо вивчати стиль лофт фото ванна може мати неоформлені комунікації. Для приміщення, в якому постійно підвищена вологість, такий підхід може мати негативні наслідки.

Подібні дизайнерські рішення - це імітація абияк прокладених проводів. І це, на думку дизайнерів, вищий рівень майстерності, коли вдається правильно зробити все, створивши при цьому відчуття недбалості.


Принципи організації простору ванної в лофт-стилі

Який варіант обробки вибрати для створення зручного і стильного приміщення - особиста справа клієнта. Але якщо потрібна комфортна ванна кімната, дизайн лофт вимагає дотримання декількох правил:

  • Максимально звільнити простір. Нагромадження речей такий інтер'єр не терпить. У кімнаті може бути тільки мінімальний набір необхідних меблів і якісна сантехніка.
  • Прибрати строкаті кольори. Як би не хотілося яскравих фарб, ця палітра - не для індустріального стилю лофт.
  • Якщо є бажання наповнити простір весняною свіжістю або створити літній настрій, переглянете свої погляди на вибір напрямку в дизайні інтер'єрів.
  • Віддати перевагу натуральним матеріалам.
  • Розбавити сірий і прісний характер приміщення зеленню і живими квітами.

Лофт може здаватися нудним, несолідним, дивним і прісним. Але, насправді, він дивовижний, багатогранний і розкішний. Ось тільки розкриває свої межі не всім!