• Наші кращі пропозиції для вас і ваших друзів!

  • Детальніше
  • Безкоштовна доставка по Києву при замовленні від 2 000 гривень.

  • Детальніше
показати
Зворотний дзвінок
0
За вашим запитом нічого не знайдено. Спробуйте уточнити запит

Ванна в скандинавському стилі. 70+ Ідей дизайну

Оформлення ванній в скандинавському стилі в 2020 році

  1. Особливості скандинавського стилю
  2. Вибираємо правильні відтінки: як зробити ванну більше
  3. Які матеріали вибрати для ванної в скандинавському стилі
  4. Пол - не місце для експериментів
  5. Плитка або камінь - що вибрати для ванної в скандинавському стилі?
  6. Стеля в скандинавському стилі
  7. Меблі для ванної кімнати в скандинавському стилі
  8. Яку сантехніку вибрати
  9. Освітлення ванної
  10. Маленька ванна в скандинавському стилі: як красиво оформити?
  11. Ванна в скандинавському стилі: де купити все необхідне?

Ванну кімнату вже давно перестали сприймати тільки з практичної точки зору. Це місце не тільки для водних процедур, адже інтер'єр повинен сприяти розслабленню і відпочинку.

Ванна в скандинавському стилі об'єднує в собі функціональність і естетику. Мінімум декору, компактна меблі і простір завжди радують око і не заважають комфортному використанню приміщення.

Ванна кімната в скандинавському стилі: особливості

ванна в скандинавському стилі


Далеко не всі приміщення зі світлими стінами і дерев'яними поличками є еталоном ванної кімнати скандинавського стилю. У ній потрібно створити максимально доброзичливу і затишну атмосферу.

Скандинавський стиль в інтер'єрі має цілий ряд особливостей :

  1. Доступність.
    У цьому стилі комфорт переважає над відомої етикеткою. Краще вибирати ту меблі і техніку, яку може собі дозволити середній клас.
  2. Багато світла.
    При оформленні кімнат в Скандинавії враховувалися суворі кліматичні умови. Сонце рідко радує жителів Норвегії чи Швеції, а світлий інтер'єр дозволяє йому довше затриматися в будинках.
  3. Нейтральні відтінки.
    Комфорт в будинку часто залежить від палітри. Яскраві відтінки на зразок рожевого і жовтого можуть викликати стрес. Нейтральні кольори створюють спокійну обстановку, відчуття чистоти і простору.
  4. Практичність.
    Кожен предмет націлений на створення комфортних умов. Ніякої зайвих меблів або сантехніки.
  5. Єдність композиції.
    Простір виглядає цілісним і не ділиться на окремі ділянки. Плавні лінії, прості форми і монохромність створюють єдину красиву композицію.

ванна кімната в скандинавському стилі


Створити ідеальну ванну кімнату в скандинавському стилі складно. Підвищена вологість і маленька площа значно скорочують можливості дизайнерів. Але при належному бажанні будь-який стиль можна адаптувати під свої зручності.

Гамма відтінків в скандинавському стилі: як зробити ванну більше

Зазвичай квартири не можуть похвалитися великими душовими. А сантехніки там розташувати потрібно багато. Як зробити так, щоб приміщення виглядало хоча б трохи більше? Підібрати правильні кольору!


ванна скандинавський стиль

Маленька ванна кімната в скандинавському стилі буде здаватися величезною, якщо її оформити в світлих і спокійних тонах. Бажано уникати надто кричущих відтінків в оформленні стін або стелі. Чим світліше колірна гамма, тим просторіше приміщення.

білосніжні пейзажі

На інтер'єр в скандинавському стилі помітно вплинув клімат північних країн. Для жителів Норвегії, Швеції і Данії сніг зовсім не рідкість. Снігові пейзажі знайшли відображення в оформленні стель, стін, підлоги і багатьох предметів.


ванна кімната скандинавський стиль

Білий колір - основний. Його настільки часто використовують в оформленні стелі і стін, що це стало каноном. Щоб кімната не виглядала нудно і одноманітно, використовуйте різні покриття або матеріали. Наприклад, стіни можна покрити глянсовою керамічною плиткою, а стеля зробити матовим.

Концентрація білого в кілька разів збільшується через сантехніки. Затишна білосніжна кімната викликає відчуття чистоти і спокою, яке так важливо для ванної кімнати в скандинавському стилі.

Акценти: як урізноманітнити монохромність

Зовсім необов'язково оформляти всю ванну в одному відтінку. Щоб в кімнаті було комфортно, очей повинен бачити акценти. Оформити їх можна за допомогою спокійного, не надто кричущого декору.


маленька ванна в скандинавському стилі

Що при цьому використовується? Найчастіше текстильні елементи і аксесуари для ванної. Це можуть бути:

  • фіранка;
  • мильниця;
  • паперотримач;
  • відро для сміття;
  • стакан для зубних щіток;
  • рушники та гачки для них.

Пол також можна використовувати в якості акценту. Підлогове покриття повинне бути на кілька тонів темніше, ніж стіни і стеля. Необов'язково робити його монотонним - можна «погратися» візерунками.


скандинавський стиль ванна

Так як основним є універсальний колір, досить легко скласти гармонійну палітру. Головне - не перестаратися з акцентами, адже можна запросто перевантажити приміщення.

Натуральні кольори: чим ближче до природи, тим краще

В оформленні ванної в скандинавському стилі вітаються природні матеріали: дерев'яні меблі різних відтінків, обробка каменем. Саме вони створюють гаму природних відтінків.


скандинавський стиль інтер'єру

За допомогою натуральних кольорів можна оживити приміщення. Щоб це виглядало гармонійно, для меблів та декору ванної бажано вибрати один вид дерева. Наприклад, світлий дуб, клен або горіх.

Приміщення повинно виглядати чисто, а не стерильно. Якщо відчуваєте, що у ванній неприродно біло, поставте тумбу або шафу.

Які матеріали вибрати для ванної в скандинавському стилі

У ванній кімнаті не розгуляєшся. Постійне потрапляння води звужує коло використовуваних матеріалів для обробки до мінімуму. Тому при виборі варто віддати належне їх характеристикам, а не красу. Але це не завадить зі смаком оформити ванну кімнату в скандинавському стилі.


скандинавський стиль в інтер'єрі


Пол - не місце для експериментів

Пол грає ключову роль у ванній кімнаті. Нерівна підлога не тільки дратує, але і викликає проблеми з сантехнікою. Лінолеум, ламінат, паркет або килим швидко прийдуть в непридатність через підвищеної вологості. Тому тут краще не ризикувати і зупинитися на звичній обробці.


cкандінавскій стиль ванна

Зараз керамічна плитка представлена ​​в широкому асортименті. Існує безліч варіантів кольору, фактури, візерунка, розмірів, так що з нею теж можна скласти цікаві композиції для обробки.

За допомогою однотонних виробів можливо підкреслити лаконічність дизайну ванної кімнати в скандинавському стилі. Якщо ж хочете урізноманітнити приміщення, вибирайте обробку з простим візерунком. Такі підлоги добре виглядають і не зменшують приміщення.



Плитка або камінь - що вибрати для оформлення стін?

Найчастіше стіну оформляють за допомогою кераміки або природного каменю. Другий варіант буде коштувати дорожче, але така стіна виглядає ефектніше. З цієї причини з'явилася керамічні панелі, що імітують природний матеріал. Особливою популярністю користуються моделі шестикутної форми.


фото ванна в скандинавському стилі

Альтернативою плитці може стати білий цегла, який частіше використовується у ванній кімнаті стилю лофт. Перед облицюванням потрібно подбати про нанесення вологостійкого покриття.

Ще один цікавий варіант - комбінація декількох матеріалів. Наприклад, якщо стінка не взаємодіє з водою, її можна покрити штукатуркою або навіть поклеїти шпалери. Одну зі стін можна прикрасити красивою мозаїкою, яка стане своєрідним акцентом в приміщенні.


Стеля в скандинавському стилі

Потолочная поверхня повинна бути білою. Для досягнення цієї мети можна використовувати шпаклівку або фарбу.

Зверніть увагу! Вибирайте тільки вологостійкі варіанти. В іншому випадку фарба через підвищеної вологості злізе або осиплеться.

У будинку і квартирі з високими стелями можна зробити натяжні стелі. Вони красиво виглядають в скандинавському стилі і досить довговічні. Завершують картину невеликі вбудовані світильники.

Меблі для ванної кімнати в скандинавському стилі

Предмети меблів у ванній в скандинавському стилі повинні приносити максимум користі і займати мінімум площі. Чим менше зайвого, тим краще. Бажано вибирати найпотрібніше з того, що можна розмістити у ванній.


інтер'єр скандинавський стиль

Найчастіше з меблів залишаються лише підвісні і підлогові тумбочки, куди можна прибрати рушники та інші атрибути кімнати. Для більшого комфорту можна пошукати вбудовані конструкції.

мінімалістичний - головний критерій вибору меблів. Чіткість форм надає відчуття впевненості і спокою.

Яку сантехніку вибрати

При покупці сантехніки найчастіше виникають сумніви: що купити? Деякі схиляються до ванни, інші ж вважають за краще душову кабіну.

Чіткого правила в цьому питанні немає. Вибирати потрібно те, що вам більше подобається і не займає багато місця. Якщо ваша кімната дуже маленька, то краще встановити душову кабіну. Якщо приміщення велике, чому б не поставити і те, і інше?


скандинавський стиль в інтер'єрі


В цьому стилі найкраще поставити ванну з акрилу. Акрилова ванна довгі роки буде служити вам і сяяти білизною. Тут навіть можна поекспериментувати і пошукати якусь незвичайну форму. У той же час класичне прямокутне виріб теж непогано виглядає.

Для економії місця дизайнери пропонують використовувати інсталяції для раковин, унітазів і біде. Підвісна сантехніка створює відчуття простору і невагомості, яке радує око.


Краще вибирати хромовані сантехнічні елементи. Таке оформлення плавно вписується в інтер'єр всієї кімнати.

освітлення ванної

Світло створює відчуття простору. І мова йде не тільки про природному освітленні. Правильно розташувавши світильники, можна візуально збільшити навіть саму малогабаритну ванну.


скандинавська ванна

Для рівного висвітлення потрібно продумати систему, що складається з декількох рівнів. Центральну частину можна освітити за допомогою декількох світильників, а локальними зробити місця біля дзеркала або душа.

Маленька ванна: як красиво оформити?

Рідко в квартирах зустрічаються величезні ванни. Інтер'єр невеликій ванній в скандинавському стилі - кращий вихід з ситуації, що склалася.


маленька ванна в скандинавському стилі


Білизна стін і стелі візуально збільшує обсяг кімнати, а меблі займає небагато місця. Важливо, щоб дизайн предметів меблів не ділив кімнату на кілька зон, а виглядав цілісно. Це робить ванну трохи більше.

Практичне рішення - поставити душ замість ванни. Також можна придбати відкриті полиці і трохи більше дзеркал. Такі маленькі хитрощі допоможуть перетворити малогабаритку в досить велику кімнату.

Ванна в скандинавському стилі: фото

Перегляд північних пейзажів заспокоює і дарує естетичну насолоду. Те ж відбувається, коли милуєшся ванними, оформленими в скандинавському стилі.


На нашому сайті ви знайдете добірку фотографій найкращих ванних кімнат. Переглядайте, насолоджуйтеся і набирайтеся натхнення для вашого ремонту!



Ванна в скандинавському стилі: де купити все необхідне?

Якщо ви не хочете витрачати багато часу на те, щоб мотатися по будівельних магазинах, звертайтеся до нас. Інтернет-магазин Сантехрай завжди відкритий для тих, хто хоче змінити своє життя на краще.

У нас ви можете купити кращу сантехніку, меблі та аксесуари для своєї ванної. Крім того, наші фахівці порадять, як правильно оформити кімнату.